Om zelf snel een nieuw wachtwoord aan te vragen als je je e-mailwachtwoord vergeten bent kun je een herstel-adres invoeren.

Als je dit adres ingesteld hebt, dan kun je gebruik maken van de 'Forgot Password'-link op de webmail login-pagina.

Voor het instellen is het nodig dat je wel toegang hebt tot je webmail. We raden dus iedereen aan dit zo snel mogelijk na het aanmaken van je emailadres in te stellen.

Het werkt als volgt:

• Log in op de webmail
  • Ga naar Voorkeuren en klik aan de linkerkant op Accounts.
  • Aan de rechterkant, onder de kop Primaire Accountinstellingen vind je Wachtwoord herstel account instellingen.
  • Vul hier bij E-mail een ander adres van je in, bijvoorbeeld je Gmail-adres.

Het is belangrijk dat je een adres kiest waarop je toegang hebt en houd.

• Klik nu op Herstel e-mail toevoegen. Er wordt nu een mailtje dat e-mailadres gestuurd met als onderwerp "Request for recovery email address verification by <jouw naam>".
  • Open deze mail en vul de code die hierin staat in in het veld achter Voer code in en klik op Code verifiëren.
  • Het hersteladres is nu ingesteld. Mocht je in de toekomst je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je dit eenvoudig wijzigen.
  • Wachtwoord vergeten e-mail, Wachtwoord