Als je gebruik maakt van webmail op IMAP, dan blijft de mail bij Villa Hosting op de systemen staan. Dit heeft als voordeel dat je vanaf verschillende apparaten, zoals je telefoon, computer en ipad bij je email kan.

Helaas is de ruimte in je mailbox niet onbeperkt en kan deze dus vol raken. Als je mailbox bijna vol is krijg je hiervan meldingen van de server.

Er zijn verschillende manieren hoe je hier mee om kan gaan:

Opruimen van je mail

Door onnodige mail op te wissen en vervolgens je prullebak leeg te maken maak je ruimte vrij in je mailbox en verdwijnt ook de waarschuwing.

Door bijvoorbeeld size:>10M in te vullen in het zoekveld in de bovenaan in de webmail krijg je alle mail te zien van meer dan 10 MB. Door in deze lijst de onbelangrijke mail te verwijderen krijg je snel meer ruimte in je mailbox. Maar vergeet niet je prullebak leeg te maken.

Verplaatsen van je mail naar een lokale map.

Als je gebruik maakt van een mailprogramma zoals Apple Mail, Thunderbird of Outlook kun je ook een lokale map aanmaken. Dit is een map op je eigen computer en dus niet op de server van Villa Hosting. Door mail uit de Inbox (of andere IMAP-map) naar een lokale map te verplaatsen maar je ook ruimte vrij in je (Villa Hosting-)mailbox.

Omdat de mail nu alleen nog op de computer staat is deze niet meer op andere apparaten te openen. Zorg dus ook voor een goede backup als deze mail belangrijk voor je is.

Hoe je dat doet voor jouw specifiek programma vind je door een Google zoekopdracht. Zoek bijvoorbeeld: lokale map apple mail

Vergroten van je mailbox

Villa Hosting heeft verschillende pakketten en mailupgrades beschikbaar die misschien beter passen bij je wensen. Kijk hiervoor in in de shop of neem contact met ons op.